Intráková kuchyňa 1
Publikované 08.11.2012 v 21:37 v kategórii Babské recepty, prečítané: 244x
Nie len na internáte sa dá dobre uvariť :D

Človek musí jesť tak som si pre Vás pripravila pár vlastných receptov, čo sa osvedčili na internátnu večeru
Pečená klobáska bez rúryOdporúčam pikantnejšiu klobásku nakrájať na polovičku aj pozdĺžne a dať zapiecť do toustovača. Kto má rád klobáskovú masť, si môže potom hneď spraviť opečený chlebík. Klobáska aj chlebík bude pekne prepečené z oboch strán. Mňamka. Je to rýchlovka
Cestovinové miš*maš s fazuľkouIngrediencie: podľa chuti, hlavné potraviny sú cestovina a fazuľa či už mexikana alebo akákoľvek iná konzervovaná.
Dáme variť vodu na cestoviny. Pred vsypaním cestoviny do vody pridáme strúčik cesnaku a môžeme aj trošku chili. Na panvičke môžeme osmahnúť trošku kuracích pŕs alebo párkou či slaninky, pridáme fazuľu podľa chuti, ale ak je v náleve tak nálev nepridávame, iba aj je chili, pretože ak pridáme cestovinu bez nálevu môžeme použiť mortadelu. Všetko zmiešame a podávame teplé. Podľa chuti sa môže doplniť kukurica, hrášok, koreniny a mäso.
Nechtiac utopené - ale chutné kuraIngrediencie: kuracie stehná alebo krídla, koreniny podľa chuti, cibuľa, zemiaky a môže byť klobáska aj slanina.
Kuracie kúsky namarinujeme v korení a oleji, najlepšie je sa stým ručne stručne potýkať aby sa marináda dostala všade pod kožu. Na spodok hrnca nalejeme trošku oleja a naskladáme očistené surové zemiaky, okoreníme, naložíme podľa chuti cibuľku, klobásku. Vložíme kuriacie kúsky, ak máme slaninu položíme ju na kuracie kúsky. asi po 10minútak mierne podlejeme vodou a premiešame obsah. Netreba sa báť ak to nebude vyzerať vábne. Zemiaky budú upečeno varené a klobáska na ne pustí chuť, slaninka zase mierne na kuriatko. Na dojedanie zvolíme chleba aby sme z mastnoty na dnes hrnca dostali čo najviac. Po vyparení dostatočného množstva vody by všetky časti vložené do hrnca mali byť už dostatočne jedlé.
Dobrú chuť a oblizovanie prstov prajem
Komentáre
Celkom 1 komentár
zfWtYzIWR 22.04.2013 v 23:00 Dobrfd den,konečně se po skoro dvou letech ozval někdo kdo pije komerčned dseitle1ty a je schopen zformulovat ne1zor. Děkuji Ve1m za něj.Postupem času bude blok Deslik obsahovat mnohem vedce nepitelnfdch a přesto reklamou podporovanfdch produktů. Je na čtene1ředch blogu ohodnotit publikovane9 produkty a upozornit ne1s na dalšed prodejce. Z těchto důvodů je vytvořena stre1nka "O komerčnedch lihovine1ch a jejich prodeji" na kterou můžete zasedlat sve9 typy a pomoci tak me9ně zne1mfdm vfdrobcům dseitle1tů. Pre1vě takovfd vfdrobci dělajed skutečně kvalitned pe1lenky.Ještě jednou děkuju.